pondělí 24. května 2010

Rajčata s překvapením

Nejen dobrá, ale i krásná! :-)

Na 6 porcí potřebujeme:  

6 zralých tvrdých rajčat

3 lžíce rajčatového prášku

3 lžíce kaparů bez nálevu

150 g konzervovaného tuňákového masa

na slunci usušená rajčata

6 - 12 lístečků bazalky      

 

 

Majonéza:

3 vaječné žloutky

3 lžičky limetkové šťávy

jemně nastrouhaná kůra z jednoho citronu

přibližně 5 - 6 lžic olivového oleje    

 

Rajčata rozkrojíme na polovinu, dužinu vydlabeme. Vnitřek rajčat potřeme rajčatovým práškem. Vložíme do pekáčku a na 10 - 15 minut dáme do trouby, předehřáté na 200°C. Necháme vychladnout. Vaječné žloutky rozmícháme s limetkovou šťávou. Přidáme citronovou kůru a za stálého míchání opatrně přiléváme olej až do chvíle, kdy majonéza získá požadovanou hustotu. Vmícháme tuňáka a kapary, podle chuti osolíme. Směsí naplníme poloviny rajčat, ozdobíme kousky rajčat sušených na slunci a bazalkou.

 

Znovu chvilku prohřejeme v troubě a podáváme jako předkrm.

5 komentářů:

  1. jsem asi divnej ale proč by měl proboha někdo rajčata potírat rajčatovým práškem? Aby chutnaly víc rajčatově??
    Tenhle recept by si zasloužil zařadit do rubriky \"to mi hlava nebere\"...

    OdpovědětVymazat
  2. PJ, také bys je mohl potřít třeba česnekovým práškem (nezkoušela jsem) - nejde o rajčatovou chuť ani o barvu, ale o ten přechod (prášek v rajčatech udělá krustičku).

    OdpovědětVymazat
  3. Kapary bych nahradila olivama, krustičku oželím a zdobila bych jenom bazalkou.

    OdpovědětVymazat
  4. M.Amar, já si taky většinu receptů upravuji, fantazii se meze nekladou!

    OdpovědětVymazat
  5. Čistě z toho důvodu, že kapary fakt ráda nemám :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za čas, který věnujete tomu, abyste zde vyjádřil/a svůj názor, ať už je jakýkoliv. Osobuji si však právo nezveřejňovat obchodní spam, za komentář se pouze vydávající.

Autorka