Na 6 porcí potřebujeme:
6 zralých tvrdých rajčat
3 lžíce rajčatového prášku
3 lžíce kaparů bez nálevu
150 g konzervovaného tuňákového masa
na slunci usušená rajčata
6 - 12 lístečků bazalky
Majonéza:
3 vaječné žloutky
3 lžičky limetkové šťávy
jemně nastrouhaná kůra z jednoho citronu
přibližně 5 - 6 lžic olivového oleje
Rajčata rozkrojíme na polovinu, dužinu vydlabeme. Vnitřek rajčat potřeme rajčatovým práškem. Vložíme do pekáčku a na 10 - 15 minut dáme do trouby, předehřáté na 200°C. Necháme vychladnout. Vaječné žloutky rozmícháme s limetkovou šťávou. Přidáme citronovou kůru a za stálého míchání opatrně přiléváme olej až do chvíle, kdy majonéza získá požadovanou hustotu. Vmícháme tuňáka a kapary, podle chuti osolíme. Směsí naplníme poloviny rajčat, ozdobíme kousky rajčat sušených na slunci a bazalkou.
Znovu chvilku prohřejeme v troubě a podáváme jako předkrm.
jsem asi divnej ale proč by měl proboha někdo rajčata potírat rajčatovým práškem? Aby chutnaly víc rajčatově??
OdpovědětVymazatTenhle recept by si zasloužil zařadit do rubriky \"to mi hlava nebere\"...
PJ, také bys je mohl potřít třeba česnekovým práškem (nezkoušela jsem) - nejde o rajčatovou chuť ani o barvu, ale o ten přechod (prášek v rajčatech udělá krustičku).
OdpovědětVymazatKapary bych nahradila olivama, krustičku oželím a zdobila bych jenom bazalkou.
OdpovědětVymazatM.Amar, já si taky většinu receptů upravuji, fantazii se meze nekladou!
OdpovědětVymazatČistě z toho důvodu, že kapary fakt ráda nemám :-)
OdpovědětVymazat