Potřebujeme:
1/4 kg loupaných, přírodních arašídů se slupičkou
1/4 kg cukru
1/4 l vody
Cukr rozpustíme ve vodě; roztok nalijeme do pánve s antiadhezivním dnem a přisypeme arašídy. Dáme pánev na oheň a za stálého míchání dřevěnou vařečkou necháme vodu odpařit. Když cukr zkaramelizuje a obalí arašídy, stáhneme pánev z ohně. V míchání nepolevujeme, aby se arašídy neslepily nebo nepřilepily k pánvi.
Když arašídy trochu vychladnou (ne úplně!), vrátíme je na oheň a zahříváme (za ustavičného míchání) dál, dokud nezískají krásnou zlatavou barvu.
Znovu odstavíme a mícháme, dokud nezchladnou. Vychladlé arašídy vysypeme na talíř a podáváme.
jeee, na to mam přesne ted chut, akorat ja přidavam malicko skořice :-)
OdpovědětVymazatZní to nádherně, až mi skončí dieta, musím to zkusit :)
OdpovědětVymazatNo, já s takovou ani žádnou dietu nezačnu... :-)
OdpovědětVymazatmňam (fakt dost mlsně se olizující smajlík)