pátek 13. listopadu 2009

Sladké arašídy

Nejjednodušší recept na rychlou přípravu arašídových "bonbónků".

Potřebujeme:

1/4 kg loupaných, přírodních arašídů se slupičkou

1/4 kg cukru

1/4 l vody

 

Cukr rozpustíme ve vodě; roztok nalijeme do pánve s antiadhezivním dnem a přisypeme arašídy. Dáme pánev na oheň a za stálého míchání dřevěnou vařečkou necháme vodu odpařit. Když cukr zkaramelizuje a obalí arašídy, stáhneme pánev z ohně. V míchání nepolevujeme, aby se arašídy neslepily nebo nepřilepily k pánvi.

 

Když arašídy trochu vychladnou (ne úplně!), vrátíme je na oheň a zahříváme (za ustavičného míchání) dál, dokud nezískají krásnou zlatavou barvu.

 

Znovu odstavíme a mícháme, dokud nezchladnou. Vychladlé arašídy vysypeme na talíř a podáváme.

3 komentáře:

  1. jeee, na to mam přesne ted chut, akorat ja přidavam malicko skořice :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Zní to nádherně, až mi skončí dieta, musím to zkusit :)

    OdpovědětVymazat
  3. No, já s takovou ani žádnou dietu nezačnu... :-)
    mňam (fakt dost mlsně se olizující smajlík)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za čas, který věnujete tomu, abyste zde vyjádřil/a svůj názor, ať už je jakýkoliv. Osobuji si však právo nezveřejňovat obchodní spam, za komentář se pouze vydávající.

Autorka