středa 4. listopadu 2009

Mořské potvory

Omáčka z nich a rýže se sýrem

K přípravě potřebujeme:  

1/4 kg velkých krevet

1/4 kg krabího masa nebo chobotnic

1/4 kg mušlí, slávek nebo ústřic (vše se dá pořídit ve větších hypermarketech nebo např. v prodejnách Seafood nebo Italských pochoutek )

2 cibule

1/2 hlavičky česneku

2 rajčata lžíci nasekaných kaparů

1,5 dcl jablečného moštu nebo džusu

2 lžíce rajského protlaku

1/2 kostky bujónu

rýže

tavený sýr

olej

pepř

 

 

Rajčata spaříme, oloupeme, nadrobno rozkrájíme, cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno. Na pánvi rozehřejeme olej, opražíme cibulku a česnek, vmícháme rajčata, přivedeme k varu, podlijeme moštem a vložíme kostku bujonu.Znovu přivedeme k varu, přidáme ovoce moře a necháme cca 20 minut dusit. Podléváme (vařící) vodou, je-li třeba. Přidáme kapary a rajský protlak, opepříme, ještě 7 minut povaříme.

 

Podáváme s bílou rýží, do které jsme - dokud je horká - vmíchali tavený sýr (1 trojúhelníček na porci).

4 komentáře:

  1. Petře, už jsem kdysi viděla. :)

    OdpovědětVymazat
  2. hmmmm, ryze se syrem vypada zajimave....morsky potvory delam skoro stejne, jen ten jablecny most je novinka ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Mnazelko diky za inspiraci.Jen me napadlo-u nas maji to morske ovoce michane-takovy malinkaty potvurky,nekdy je hazu do rizota,nebo testovin.Takze s dovolenim nebudu patrat po \"velkych krevetach\",ale zkusim tam hodit tohle male :)).
    Taveny syr davame do ryze taky !

    OdpovědětVymazat

Děkuji za čas, který věnujete tomu, abyste zde vyjádřil/a svůj názor, ať už je jakýkoliv. Osobuji si však právo nezveřejňovat obchodní spam, za komentář se pouze vydávající.

Autorka