pátek 20. listopadu 2009

Pěna z manga

jako moučník.

Suroviny:

2 větší, zralá (měkká) manga
2 vejce
2 (zarovnané) kávové lžičky čerstvého strouhaného zázvoru
sůl


Mango oloupeme, zbavíme pecky a společně se zázvorem dohladka umixujeme. Z vajec oddělíme bílky a vyšleháme je do tuhé pěny. Pěnu promísíme s mangovým pyré, nalijeme do servírovacích misek a odložíme na 3/4 hodiny do ledničky.

 

 


Neradi zázvor? A co máta?

 


K přípravě osvěžujícího nápoje potřebujete:


2 větší, zralá, měkká manga
pár snítek máty
1/2 litru plnotučného acidofilního mléka
12 kostek ledu
4 lžičky medu (lze vynechat)


Manga zbavíme pecek, oloupeme, rozkrájíme. Několik lístků máty odložíme na ozdobu, ostatní natrháme a společně s nakrájeným mangem, mlékem, ledem a medem rozmixujeme dohladka. Hotový nápoj rozlejeme do sklenic a ozdobíme zbylými lístečky máty.

5 komentářů:

  1. Mango se zázvorem? No to mě podrž. To budu muset vyzkoušet? Díky za tip.

    OdpovědětVymazat
  2. Aaaa, oboje zni jako uzasna lahoda, to budu muset vyzkouset!

    OdpovědětVymazat
  3. to zní výborně :) až na to, že netuším, kde shánět zralé mango v práglu?

    OdpovědětVymazat
  4. Sedmi, kup nedozrálé kdekoli (v Albertu, Fruit de France, Tescu...) a nech si ho doma dozrát. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Zní to lákavě, mám ráda zázvor, tak to bude mňamka.
    Manželko, děláte domácí zázvorovou limonádu?
    Jestli ano, tak určitě dodej recept.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za čas, který věnujete tomu, abyste zde vyjádřil/a svůj názor, ať už je jakýkoliv. Osobuji si však právo nezveřejňovat obchodní spam, za komentář se pouze vydávající.

Autorka