středa 22. prosince 2010

Kokosové smaženky

Senegalský recept na (nejen) vánoční stůl. Přípravu dobroty zvládnou i děti.
 
 
Potřebujeme:
 
kokosový ořech
1 kg hladké mouky
8 vajec
půl kila cukru
čtvrt kila másla
2 plechovky neslazeného kondenzovaného mléka
lžíci prášku do pečiva
jednu až dvě lžíce pomerančové vody
špetku mleté vanilky nebo (v nejhorším) vanilinového cukru
olej na smažení
moučkový cukr na obalení
 
Kokosový ořech provrtáme, mléko necháme vytéct, skořápku rozbijeme a polovinu dužiny na jemno nastrouháme.
 
Nastrouhaný kokos v míse smícháme s moukou a cukrem. Ve středu vyhloubíme důlek, do něj rozklepneme všechna vejce a přidáme máslo, vanilku a prášek do pečiva. Za pozvolného přilévání kondenzovaného mléka a pomerančové vody vypracujeme těsto, z kterého pak na pomoučeném vále uděláme plát o síle asi půl centimetru.
 
Formičkami nebo rádlíčkem vykrájíme požadované tvary a krátce osmažíme v rozpáleném tuku. Necháme okapat, osušíme ubrouskem, obalíme v moučkovém cukru a podáváme.

 

 

A nádavkem vánoční příběh:

3 komentáře:

  1. Z kila mouky je to ale dost smazenek pro mensi senegalskou vesnici...

    OdpovědětVymazat
  2. To je recept na vánoční večírek lidí, co žijí bohatým společenským životem... ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Na strankach obchodu, na ktery Manzelka odkazala, se ve stejne kategorii vyskytuje i sahlab. Slouzi k vyrobe horkeho mlecneho napoje a pripravuje se podobne jako puding.
    Pokud budete nahodou cestovat do nejake arabske zeme, rozhodne jej vyzkousejte. Tady je to hrozne predrazene, stoji to zhruba 15krat tolik co v Egypte.

    http://www.icajovna.cz...pices-100g

    OdpovědětVymazat

Děkuji za čas, který věnujete tomu, abyste zde vyjádřil/a svůj názor, ať už je jakýkoliv. Osobuji si však právo nezveřejňovat obchodní spam, za komentář se pouze vydávající.

Autorka