Zkuste papáju!
Potřebujeme:
3 středně zralé papáje (k sehnání v supermarketech)
150 g mouky
1/4 l mléka
1/2 kg cukru
6 vajec
1 polévkovou lžíci vanilkového cukru, příp. trochu vanilkové, rumové nebo pomerančové esence
2 lžíce másla
sůl
Do většího hrnce dáme vařit osolenou vodu. Papáju oloupeme, rozkrojíme, odstraníme semínka a vložíme do vařící vody tak, aby byla celá ponořená. Do měkka uvařenou papáju rozmačkáme na kaši a tu pak smícháme s moukou, mlékem, cukrem, vejci, máslem, a vanilkovým cukrem (nebo esencí). Těsto nalijeme do vymaštěných dortových formiček. Pečeme v troubě předehřáté na 160°C - 180°C. Při pečení respektujeme zkušenosti s vlastní troubou.
Když zákusky získají zlatavou barvu, zkontrolujeme, zda jsou dopečené i uvnitř.
Servírujeme teplé nebo studené.
što takóe Dortové formičky?:-) Jak jsou velké a jak hluboko se plní?
OdpovědětVymazatBosorko, naplň, co máš, a počítej, že dortík se nafoukne asi o čtvrtinu. Možná by z toho šla i bábovka, nezkoušela jsem. ;ú
OdpovědětVymazat