středa 16. prosince 2009

Jablečný závin nudí?

Zkuste papáju!

Potřebujeme:

 

3 středně zralé papáje (k sehnání v supermarketech)

150 g mouky

1/4 l mléka

1/2 kg cukru

6 vajec

1 polévkovou lžíci vanilkového cukru, příp. trochu vanilkové, rumové nebo pomerančové esence

2 lžíce másla

sůl  

 

 

Do většího hrnce dáme vařit osolenou vodu. Papáju oloupeme, rozkrojíme, odstraníme semínka a vložíme do vařící vody tak,  aby byla celá ponořená. Do měkka uvařenou papáju rozmačkáme na kaši a tu pak smícháme s moukou, mlékem, cukrem, vejci, máslem,  a vanilkovým cukrem (nebo esencí). Těsto nalijeme do vymaštěných dortových formiček. Pečeme v troubě předehřáté na 160°C - 180°C. Při pečení respektujeme zkušenosti s vlastní troubou.

Když zákusky získají zlatavou barvu, zkontrolujeme, zda jsou dopečené i uvnitř.

 

Servírujeme teplé nebo studené.

2 komentáře:

  1. što takóe Dortové formičky?:-) Jak jsou velké a jak hluboko se plní?

    OdpovědětVymazat
  2. Bosorko, naplň, co máš, a počítej, že dortík se nafoukne asi o čtvrtinu. Možná by z toho šla i bábovka, nezkoušela jsem. ;ú

    OdpovědětVymazat

Děkuji za čas, který věnujete tomu, abyste zde vyjádřil/a svůj názor, ať už je jakýkoliv. Osobuji si však právo nezveřejňovat obchodní spam, za komentář se pouze vydávající.

Autorka