Suroviny:
1 celé kuře nebo slepice (bez hlavy, bez nohou, oškubané, vykuchané)
1 polévková lžíce mletého černého pepře
1 polévková lžíce sušených mletých feferonů
3 - 4 stroužky česneku
4 - 5 vrchovatých pol. lžic koncentrovaného rajského protlaku
kostka bujónu
olej
2 litry vody
Drůbež rozdělíme na osminky a zprudka osmažíme v hrnci na troše oleje. Přilejeme dva litry vody, vaříme pod pokličkou 15 minut, nasypeme koření a znovu vaříme, dokud z původního objemu vody nezbývá cca čtvrtina. Prolisujeme do ní česnek, vmícháme rajský protlak a povaříme, dokud omáčka trochu nezhoustne. Servírujeme s rýží.
(Pozor! Extrémně pálivé, ale skvělé na rýmu.)
Složitější varianty téhož probereme příště.
Myslim,ze po přečtení tohoto receptu,mě rýma zázračně přešla :oD
OdpovědětVymazatteda, tak jenom ten pepř by mě asi porazil... natož ten zbytek :D
OdpovědětVymazatje tak konecne recept, co mi doma projde...:)
OdpovědětVymazatSuper, další recept :)
OdpovědětVymazatSedmi, Cheo, tak pepře uberte... ale pak to nebude mít ten efekt, který porazí nejen vás, ale i rýmu :D
OdpovědětVymazatPS: Dnes je článek i v Detašovaném blogovišti: http://sadio.blog.idnes.cz...=76192
Tak do polívek si většinou sypu tolik pepře, že se všichni okolo diví a já sama se při konzumaci potím jak dveře od chlíva. A že bych si tam měla nasypat celou lžíci???:-)))
OdpovědětVymazat