pondělí 19. října 2009

Pepřová polévka

Proti nachlazení

Suroviny:

1 celé kuře nebo slepice (bez hlavy, bez nohou, oškubané, vykuchané)

1 polévková lžíce mletého černého pepře

1 polévková lžíce sušených mletých feferonů

3 - 4 stroužky česneku

4 - 5 vrchovatých pol. lžic koncentrovaného rajského protlaku

kostka bujónu

olej

2 litry vody      

 

 

Drůbež rozdělíme na osminky a zprudka osmažíme v hrnci na troše oleje. Přilejeme dva litry vody, vaříme pod pokličkou 15 minut, nasypeme koření a znovu vaříme, dokud z původního objemu vody nezbývá cca čtvrtina. Prolisujeme do ní česnek, vmícháme rajský protlak a povaříme, dokud omáčka trochu nezhoustne. Servírujeme s rýží.  

 

(Pozor! Extrémně pálivé, ale skvělé na rýmu.)

 

Složitější varianty téhož probereme příště.

6 komentářů:

  1. Myslim,ze po přečtení tohoto receptu,mě rýma zázračně přešla :oD

    OdpovědětVymazat
  2. teda, tak jenom ten pepř by mě asi porazil... natož ten zbytek :D

    OdpovědětVymazat
  3. je tak konecne recept, co mi doma projde...:)

    OdpovědětVymazat
  4. Super, další recept :)

    OdpovědětVymazat
  5. Sedmi, Cheo, tak pepře uberte... ale pak to nebude mít ten efekt, který porazí nejen vás, ale i rýmu :D

    PS: Dnes je článek i v Detašovaném blogovišti: http://sadio.blog.idnes.cz...=76192

    OdpovědětVymazat
  6. Tak do polívek si většinou sypu tolik pepře, že se všichni okolo diví a já sama se při konzumaci potím jak dveře od chlíva. A že bych si tam měla nasypat celou lžíci???:-)))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za čas, který věnujete tomu, abyste zde vyjádřil/a svůj názor, ať už je jakýkoliv. Osobuji si však právo nezveřejňovat obchodní spam, za komentář se pouze vydávající.

Autorka