pátek 17. prosince 2010

Předvánoční kuchyně

Plantainy - zelené banány na vaření - nově prodávají i hypermarkety Globus.

A z plantainů se dají dělat skvělé pochoutky...

Například smažený banán s pikantním dipem. K přípravě je potřeba:

olej

4 plantainy

3 vajíčka (není nutno)

půl plechovky nakládaných rajčat

jedna středně velká cibule

2 stroužky česneku

sůl

pepř

pálivá paprika

 

Oloupanou cibuli a česnek nasekáme na drobounké kousky a prudce orestujeme na trošce oleje. Přidáme rozmixovaná rajčata, sůl, pepř a papriku, prohřejeme, odstavíme z ohně.

 

Plantainy oloupeme, nakrájíme na kolečka nebo podélně na plátky, případně ještě obalíme ve vajíčku a na rozpáleném oleji osmažíme do zlatova. Vyjmeme z pánve, přebytečný olej necháme okapat nebo osušíme ubrouskem a podáváme ještě teplé, s předem připravenou omáčkou (k namáčení).

 

7 komentářů:

  1. Jedla jsem jednou v restauraci Ambiente, kde je podávají jako přílohu, nechutnalo.

    OdpovědětVymazat
  2. Vyzkouším. Manželovi bude určitě chutnat,hlavně když do omáčky přidám hodně pálivé papriky.

    OdpovědětVymazat
  3. Chutnaj mi i smazeny samotny, nebo jako priloha temer k cemukoliv. Jdou nahradit(v krajni nouzi) nezralyma bananama, ktery smazenim zesladnou.

    OdpovědětVymazat
  4. mám dotaz i když to sem nepatří. Máte i vy blog? Píšete sem moc zajímavé a pěkné věci, tak mě napadá, že bych si i od vás ráda něco přečetla. Pěkné a pohodové Vánoce vaší rodině i manželčině přeji.

    OdpovědětVymazat
  5. blog nemám,i když do budoucna kdo ví...Zatím ráda čtu ten Manželčin, můj manžel je, také jako Choť, ze Senegalu.
    Děkuji za přání. Vám také přeji krásné Vánoce v rodinném kruhu.

    OdpovědětVymazat
  6. Syrové se asi nejí, viď?

    OdpovědětVymazat
  7. Plantainy jsem jedla nedavno, kdyz je donesl pritel. Pry at taky obcas ochutnam neco z jejich jidel :)
    ale pred osmazenim je neobalil ve vajicku, jenom je namocil v osolene vode.
    Jedla jsem je samotne, bez dipu, ale docela mi to chutnalo. Ta chut mi neco pripomina, akorat porad nemuzu prijit na to co to je.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za čas, který věnujete tomu, abyste zde vyjádřil/a svůj názor, ať už je jakýkoliv. Osobuji si však právo nezveřejňovat obchodní spam, za komentář se pouze vydávající.

Autorka