čtvrtek 25. února 2010

Sombi

Další z defilé oblíbených dezertů a svačinek: mléčná rýže.

Potřebujeme:

do měkka uvařenou rýži

smetanu ke šlehání

kysané mléko nebo bílý jogurt

vanilkový cukr

sůl

 

Množství surovin tu neuvádím, v tomto případě lze potřebnou kvantitu pro požadovaný počet osob snadno odhadnout.

 

Do ještě teplé rýže vmícháme trošku smetany, aby zrnka rýže přestala držet pohromadě. Necháme vychladnout, zalijeme jogurtem, přidáme vanilkový cukr. V případě potřeby trochu osolíme.

 

A TAKHLE to má vypadat! :-)

4 komentáře:

  1. asi je to tím že jsem chlap, ale připadá mi jednodušší a levnější jí za 11,- Kč koupit... velmi dobrou mléčnou rýži natural vyrábí mlékárna Kunín...

    OdpovědětVymazat
  2. nepochybně, ale ne všude mají rýži z Kunína... a pak, Sombi by nám chybělo v seznamu... (a propos, mám dojem, že místní \"mléčné rýže\" jsou spíš sladké než sladkokyselé?)

    OdpovědětVymazat
  3. Tohle by chutnalo Raptorovi :))),on ryzi moc rad.

    OdpovědětVymazat
  4. prubla jsem tento recept s malou změnou - přidala jsem navrch švestky a byla to neskutečná dobrota! obrovskej úspěch jak u dvou skeptických puberťáků tak u mého drahého. díky.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za čas, který věnujete tomu, abyste zde vyjádřil/a svůj názor, ať už je jakýkoliv. Osobuji si však právo nezveřejňovat obchodní spam, za komentář se pouze vydávající.

Autorka