Potřebujeme:
do měkka uvařenou rýži
smetanu ke šlehání
kysané mléko nebo bílý jogurt
vanilkový cukr
sůl
Množství surovin tu neuvádím, v tomto případě lze potřebnou kvantitu pro požadovaný počet osob snadno odhadnout.
Do ještě teplé rýže vmícháme trošku smetany, aby zrnka rýže přestala držet pohromadě. Necháme vychladnout, zalijeme jogurtem, přidáme vanilkový cukr. V případě potřeby trochu osolíme.
A TAKHLE to má vypadat! :-)
asi je to tím že jsem chlap, ale připadá mi jednodušší a levnější jí za 11,- Kč koupit... velmi dobrou mléčnou rýži natural vyrábí mlékárna Kunín...
OdpovědětVymazatnepochybně, ale ne všude mají rýži z Kunína... a pak, Sombi by nám chybělo v seznamu... (a propos, mám dojem, že místní \"mléčné rýže\" jsou spíš sladké než sladkokyselé?)
OdpovědětVymazatTohle by chutnalo Raptorovi :))),on ryzi moc rad.
OdpovědětVymazatprubla jsem tento recept s malou změnou - přidala jsem navrch švestky a byla to neskutečná dobrota! obrovskej úspěch jak u dvou skeptických puberťáků tak u mého drahého. díky.
OdpovědětVymazat